Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad i Alsikemarken

Måltidet som læringsrum

 

Vores måltider i Alsikemarken er en vigtig del af hverdagen. Måltidet er et forrum for selvhjulpenhed, nærvær, dialog, traditioner og kulturel mangfoldighed, mad mod osv. Vi lægger stor vægt på, at måltiden skal være rart for alle. 

 

Måltidet er læringsrum for børn, som kan berøre samtlige læreplanstemaer og er et omdrejningspunkt for udvikling af børns mad dannelse. Mad dannelse er at kvalificere kompetencerne i forhold til mad, både valg af mad og viden og erfaringer med mad og måltider. 

I Alsikemarken har vi en kok Patricia, der hver dag laver mad til børnene. Vi har 3 måltider på en dag, morgencafe, frokost og eftermiddagscafe. 

Patricia er i tæt dialog med børn og personale og udarbejder menu efter ønsker, årstider m.m.  Menuen lægges hver ud op på Aula, så alle forældre kan se hvad deres barn spiser. Vi tager hensyn syn til hvis der er noget et barn ikke kan tåle eller ikke spiser.  

Nedenfor kan I se eksempel på en uge menu.

 

Uge menu 

Mandag
Formiddag: Hjemmelavet yoghurt med bærkompot, samt hjemmelavet müsli. Hertil frisk frugt
Frokost: Cremet Aspargessuppe (vegetar)
Eftermiddag: Rugbrød med hjemmelavet ærtehumus og grønt

Tirsdag
Formiddag: Knækbrød med smøreost og frisk frugt
Frokost: Pastasalat med ærter, peberfrugt, tomat og tern af laks. Hertil kold dressing og rugbrødsklapper med smør
Eftermiddag: Hjemmebagte boller med grønt

Onsdag
Formiddag: Hjemmelavet Lun quinoagrød og frisk frugt
Frokost: Pølse med brød, ketchup, ristet løg og grønsags sticks
Eftermiddag: Hjemmebagt gulerods muffin, samt grønt

Torsdag
Formiddag: Hjemmelavet yoghurt med appelsin og vanilje,
samt frisk frugt
Frokost: Broccolimedaljon med bagte gulerødder, couscous og kold dressing
Eftermiddag: Hjemmebagt rugbrød med spegepølse, samt grønt

Fredag
Formiddag: Knækbrød med bærkompot og frisk frugt
Frokost: Rugbrød med 3 slags pålæg (rullepølse, laksemousse og æg med mayonnaise)
Eftermiddag: Koldhævet brød med smør, samt grønt